Van Armenië, via Spanje naar Nederland

Terug naar agenda

In de thema serie 'Poëtische dialogen' gaat steeds één niet-westers instrument met een westers instrument in gesprek. De duduk praat met de (forte) piano, de ney met de piano. De in Arabische toonladders gezongen melodiëen verstaan zich met de geplukte en gestreken bas. De shakuhachi antwoordt de harp en de Iraanse percussie maakt zich verstaanbaar boven de piano uit. Tot voor kort werden die concerten met het bijbehorend instrumentarium concerten met wereldmuziek genoemd. Maar eigenlijk dekt die term de lading niet want alle muziek is uiteindelijk wereldmuziek.

Thema Poëtische dialogen

Programma

Eigen composities en improvisaties en poëzie

Musici

MariePepa Contreras, duduk
Rembrandt Frerichs, piano

MariePepa Contreras
MariePepa Contreras is één van de weinige jazzhoboïsten ter wereld en actief in zowel de klassieke muziek als de jazz. Daarnaast bekwaamde zij zich op de duduk, het oorspronkelijk uit Armenië afkomstige dubbelriet instrument. Contreras werd geboren in Spanje waar ze haar klassieke opleiding volgde. In 2015 verhuisde zij naar Amsterdam om de jazz bachelor te doen aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij heeft opgetreden met orkesten als Het Promenade Orkest, Nationaal Symfonisch Kamerorkest, De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, Orquesta de Córdoba, Orquesta Sinfónica Provincial de Málaga, academy of Metropole Orkest, Nationaal Jeugd Orkest, Orquesta Ciudad de Almería.

Rembrandt Frerichs
Rembrandt Frerichs (1977) studeerde jazzpiano aan het conservatorium te Den Haag en in New York. Hij is hoofdvakdocent jazzpiano aan het conservatorium van Tilburg. Hij was finalist in de prestigieuze Deloitte Jazz Award en behaalde met zijn kwartet de tweede plaats op de internationale Blue Note records jazz talent award. Rembrandt Frerichs woonde en werkte twee jaar in Cairo. Samen met Tony Overwater legde hij de basis voor Acoustic Compass, dat invloeden uit Arabische, Indiase en andere landen verwerkt. Hij initieerde meerdere formaties waaronder het Rembrandt Frerichs trio en Rembrandt en de Staalmeesters.

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info