Philip Glass: Metamorphosis

Terug naar agenda
Dit concert is uitverkocht!

Helaas, alle kaarten voor dit concert zijn vergeven. Op dit moment zijn er vanwege de verplichte 1.5 meter afstand minder kaarten beschikbaar dan normaal. Het kan zijn dat er voor het concert nog meer kaarten beschikbaar komen, als de coronamaatregelen veranderen. We zullen u hierover in dat geval informeren via onze nieuwsbrief.

New York werd in de twintigste eeuw symbool voor de mix waarin allerlei muziekstijlen ontstonden die elkaar vervolgens beïnvloedden. De tegenstelling tussen lage en hoge cultuur vervaagde. De grote namen die ook in Europa op bewonderaars kunnen rekenen werden Gershwin, Copland, Bernstein en natuurlijk de twee grote nog levende minimalisten Steve Reich en Philip Glass. In de concertreeks New York neemt de Leidse Salon u mee in een mix van onder andere jazzy improvisaties en minimal music.

Programma

Philip Glass (1937)

- Metamorphosis

Nicolas Horvath
De pianist en componist Nicolas Horvath studeerde aanvankelijk in Monaco en kreeg daarnaast les van pianisten als Bruno Leonardo Gelber en Gérard Frémy. Hij is prijswinnaar van verschillende concoursen, waaronder de Scriabin en de Luigi Nono International Competities. Nicolas Horvath 'herontdekt' niet alleen vergeten componisten als Germaine Tailleferre en François-Adrien Boieldieu maar werkte ook samen met hedendaagse componisten als Terry Riley, Alvin Lucier, Régis Campo, Mamoru Fujieda, Jaan Rääts, Alvin Curran en Valentyn Silvestrov. In 2015 bracht hij de twintig Etudes van Philip Glass in première in de Carnegie Hall in New York.
 

'I want to be
a part of it
New York, New York'

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info