Melodrama uit de negentiende eeuw

Terug naar agenda

In de concerten binnen het thema 'Brieven, verhalen, gedichten en boeken' buitelen de genres over elkaar heen. Muziektheater, drama, melodrama, spoken word, liedkunst, illustratieve muziek, hertaalde mythen en biografische teksten die worden afgewisseld met muziek, worden in de salon in acht concerten gepresenteerd.

Thema Brieven, verhalen, gedichten en boeken

Programma

John Keats (1795-1821)
- La Belle Dame sans Merci
- muziek van Harry Farjeon (1878-1948)
Walt Whitman (1819-1892)
- When I Heard at the Close of the Day
Robert Schumann (1810-1856)
- Erscheinung eines Zauberbildes uit Manfred
(arr. C. Grimm)
- Zwischenaktmusik uit Manfred
(arr. C. Grimm)

 

Lord Byron (1788-1824)
- Manfred’s Ansprache an Astarte uit Manfred

muziek van Robert Schumann
Edgar Allan Poe (1809-1849)
- A Dream Within a Dream
- muziek: Des pas sur la neige van Claude Debussy (Preludes, livre I)
Edgar Allan Poe
- Fairy-Land
Claude Debussy (1862-1918)
- Clair de lune uit Suite Bergamasque
Robert Browning (1812-1889)
- The Pied Piper of Hamelin
- muziek van Arthur Bergh (1882-1962)
 

Musici

Jed Wentz, voordracht
Artem Belugurov, piano

 

Jed Wentz
Als traversospeler, dirigent en docent beweegt Jed Wentz zich op het terrein van de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Hij promoveerde in Leiden waar hij tegenwoordig werkzaam is aan de Academy of Creative and Performing Arts. Zijn huidige specialisatie betreft de kunst van de declamatie van 1680- 1930, en de daarmee verband houdende acteertechnieken in relatie tot de muzikale uit- voeringspraktijk. Wentz publiceerde o.a. in Early Music, The Riemenschneider Bach Journal en The Cambridge Opera Journal. Daarnaast bracht hij talloze cd's uit met zijn ensemble Musica ad Rhenum. Jed Wentz is daarnaast artistiek adviseur van het Festival Oude Muziek in Utrecht.
 

Artem Belugurov
Artem Belugurov is een musicus die zich evengoed thuisvoelt op historische instrumenten als het klavecimbel, het clavichord als op de moderne piano. Zijn repertoire bestrijkt 4 eeuwen muziek. Hij is wereldwijd een veelgevraagd solist en ensemblespeler o.a. met cellist Octavie Dostaler- Lalonde en zijn ensemble Postscript. Geboren in Riga groeide hij op in Odessa, verhuisde naar de VS en settelde zich uiteindelijk in Amsterdam. Belugurov won talloze concoursen over de hele wereld en nam verschillende de cd's op bij labels als BIS, Piano Classics en Berlin Classics en TRPTK.
   

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info