La sonate de vinteuil

Terug naar agenda

In de concerten binnen het thema 'Brieven, verhalen, gedichten en boeken' buitelen de genres over elkaar heen. Muziektheater, drama, melodrama, spoken word, liedkunst, illustratieve muziek, hertaalde mythen en biografische teksten die worden afgewisseld met muziek, worden in de salon in acht concerten gepresenteerd.

Thema Brieven, verhalen, gedichten en boeken

Programma

Reynaldo Hahn (1874-1947)
- L’Heure Exquise
Maurice Ravel (1875-1937)
- Sonate Posthume
Gabriel Pierné (1863-1937)
uit de Sonate voor viool en piano op.36
- Allegretto tranquillo
Claude Debussy (1862-1918)
- Sonate
Reynaldo Hahn
- A Chloris
César Franck (1822-1890)
- Sonate

Musici

Maria Milstein, viool
Nathalia Milstein, piano


Maria en Nathalia Milstein
Het Duo Milstein wordt gevormd door de zussen Maria en Nathalia Milstein. Als duo spelen zij in zalen door heel Europa, waaronder het Concertgebouw, BOZAR in Brussel, Philharmonie Essen en Teatro Ristori in Verona.

Violiste Maria Milstein (1985) werd geboren in Moskou, maar groeide op in Frankrijk. Ze studeerde bij Ilya Grubert in Amsterdam en David Takeno in Londen. Van 2011 tot 2014 was ze ‘Artist in Re- sidence’ van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar ze bij Augustin Dumay studeerde. In 2018 ontving Maria de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend. Sinds september 2014 is Maria als docente aan het Conservatorium van Amsterdam verbonden.
   

Pianiste Nathalia Milstein (1995) kreeg les van haar vader Serguei Milstein. In 2009 werd zij aangenomen op het Maria Milstein Conservatorium van Geneve in de klas van haar vader, waar zij in 2012 met onderscheiding haar diploma behaalde. Vanaf mei 2015 nam de internationale carrière van Nathalia een vlucht met het winnen van de eerste prijs bij de Dublin International Piano Competition. Nathalia speelde in prestigieuze zalen door heel Europa en Noord-Amerika. Daarnaast ontving zij talloze eerste prijzen op internationale concoursen.

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info