Schubert quatre mains

Terug naar agenda

Onlangs publiceerde Loek Dijkman, de oprichter van de stichting Utopa, het boek Klankenliefde. In het boek zijn 16 non-fictieverhalen opgenomen die met liefde en muziek te maken hebben. De concerten in deze serie bevatten composities die in de verhalen van het boek Klankenliefde voorkomen.

Thema klankenliefde

Programma

Franz Schubert (1797-1828)

- Pianosonate in A (D 664)

    Allegro moderato

    Andante

    Allegro

- Fantasie in f opus 103 (D 940)

- Pianosonate nr. 20 in A (D 959)

    Allegro

    Andantino

    Scherzo. Allegro vivace

    Rondo. Allegretto

Musici

Tobias Borsboom en Yukiko Hasegawapiano 

Tobias Borsboom 

Tobias Borsboom voltooide in 2013 zijn masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Daarvoor studeerde hij aan de Jong Talent-afdeling van het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti. Hij is een veelzijdig en creatief musicus, die ook op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Regelmatige kamermuziekpartners zijn cellist Lidy Blijdorp en violist Pieter van Loenen. Ook gaat hij graag de samenwerking aan met andere kunstvormen: hij is oprichter en leider van theatergroep De Schubertianen waarin de spelers in de huid kruipen van de artistieke vrienden van Schubert. Naast zijn gevarieerde drukke concertleven werkt hij aan het Conservatorium van Amsterdam als correpetitor.

Yukiko Hasegawa
Yukiko Hasegawa is masterstudent pianoforte aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze staat bekend om haar verfijnde en gevoelige muzikaliteit met een diep begrip van de vele verschillende stijlen. Ze is actief als pianist en als fortepianist. Ze treedt op als soliste en in kamermuziekverbanden bij veel verschillende muziekfestivals en concertpodia. Met pianist Tobias Borsboom vormt ze een pianoduo. In 2019 waren zij de winnaars van de Shizuoka no Meishu-tachi audities.

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info