De laatste werken van Schubert en Beethoven met Quatuor Danel en Camiel Boomsma

Terug naar agenda
Dit concert is uitverkocht!

Helaas, alle kaarten voor dit concert zijn vergeven. Op dit moment zijn er vanwege de verplichte 1.5 meter afstand minder kaarten beschikbaar dan normaal. Het kan zijn dat er voor het concert nog meer kaarten beschikbaar komen, als de coronamaatregelen veranderen. We zullen u hierover in dat geval informeren via onze nieuwsbrief.

Onlangs publiceerde Loek Dijkman, de oprichter van de stichting Utopa, het boek Klankenliefde. In het boek zijn 16 non-fictieverhalen opgenomen die met liefde en muziek te maken hebben. Het ‘Klankenliefde’ concert op donderdag 13 januari is de start van de Leidse Salon. De concerten in deze serie bevatten composities die in de verhalen van het boek Klankenliefde voorkomen.

Thema Klankenliefde

Programma

Ludwig van Beethoven (1770-1828)

- Strijkkwartet in c, opus 131

    Adagio

    Allegro molto vivace

    Allegro moderato

    Andante ma non troppo e molto cantabile

    Presto

    Adagio, quasi un poco andante

    Allegro

 

Franz Schubert (1797-1828)

- Pianosonate nr. 21 in B (D 960)

    Molto moderato

    Andante sostenuto

    Scherzo. Allegro vivace con delicatezza

    Allegro ma non troppo

Musici

Quatuor Danel
    Marc Danel, viool
    Gilles Millet, viool 

    Vlad Bogdanas, altviool
    Yovan Markovitch, cello 

Camiel Boomsma, piano

 

Quatuor Danel 
Het Quatuor Danel werd opgericht in 1991 en neemt sindsdien een vooraanstaande plaats in op de internationale podia. Het kwartet is beroemd om zijn gedurfde interpretaties van de strijkkwartetcycli van onder anderen Haydn, Beethoven en Schubert. Onderwijs is een andere kernactiviteit van Quatuor Danel. Hun missie is het delen van kennis, ervaring en het muzikale erfgoed dat zij ontvingen van hun eigen mentoren, waaronder de leden van het Amadeus en Borodin Kwartet. Sinds 2005 is Danel ‘quartet in residence’ aan de Universiteit van Manchester waar zij lesgeven en samenwerken met musicologen.

 

Camiel Boomsma
Zijn persoonlijke en unieke manier van spelen heeft Camiel Boomsma op vele podia gebracht, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam en St John’s Smith Square in Londen. Als kamermusicus trad Boomsma op in alle mogelijke formaties, onder meer met cellist Michael Stirling en musici van het Radio Filharmonisch Orkest. Momenteel heeft Camiel Boomsma ook een duo met klarinettist Marieke Vos, met wie hij in 2020 de stichting Stichting Mirantibus oprichtte.

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info