Een oog in de zee, Ariadne en Theseus | De Leidse Salon

Een oog in de zee, Ariadne en Theseus

Terug naar agenda

In de concerten binnen het thema 'Brieven, verhalen, gedichten en boeken' buitelen de genres over elkaar heen. Muziektheater, drama, melodrama, spoken word, liedkunst, illustratieve muziek, hertaalde mythen en biografische teksten die worden afgewisseld met muziek, worden in de salon in acht concerten gepresenteerd.

Thema Brieven, verhalen, gedichten en boeken

Programma

Componist Willem Boogman verwerkte Haydns 'Arianna a Naxos' integraal in een nieuwe compositie.

Musici

Helena van Heel, mezzosopraan
Fokke van Heel, hoorn
Robbrecht van Cauwenberghe, accordeon
Kenzo Kusuda, dans

Salomé Roodenburg, scenografie
Zephyr Brüggen, regie
Willem Boogman, componist

 

Helena van Heel
De Zweeds-Nederlandse mezzosopraan Helena van Heel beschikt over een repertoire dat zich uitstrekt van barok tot hedendaagse muziek en zij wordt geprezen om haar bijzondere vertelkracht die ze etaleert bij zowel de grote werken van J.S. Bach als bij kamermuziekconcerten, liedrecitals en muziektheater.

 

Robbrecht van Cauwenberghe

Accordeonist en musicoloog Robbrecht Van Cauwenberghe legt zich voornamelijk toe op het spelen van hedendaags muziektheater en opera. Hij werkte samen met componisten Hans Abrahamsen, Martijn Padding, Emre Sihan Kaleli en Meriç Artaç en is lid van het Amsterdamse Oorkaan Ensemble. Recent was hij te horen in voorstellingen van o.a. de Nederlandse Reisopera, Festival Dag in de Branding, Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en Holland Opera.
www.bajanist.com


Fokke van Heel
Fokke van Heel studeerde aan de conservatoria van Den Haag, Zwolle en Essen bij Oldrich Milek en Hermann Baumann. Na aanstellingen bij het Nederlands Ballet Orkest, het Noordhollands Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest is hij sinds 1998 eerste hoornist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamerorkest. Daarnaast speelt Fokke van Heel regelmatig in diverse kamermuziekensembles.


Kenzo Kusuda
Japanse choreograaf/danser Kenzo Kusuda ontsluiert de poëzie van het dansende lichaam. Kusuda neemt het publiek mee naar een wereld vol fantasie. Zijn werk zit boordevol mystieke schoonheid dat verder gaat dan onze zintuigen kunnen waarnemen. Met slechts de beweging van zijn lichaam op een leeg podium weet hij het onzichtbare op te roepen.


Salomé Roodenburg
Salomé Roodenburg manifesteert zich als schrijver, dichter en als beeldend kunstenaar. In 2018 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie, aan de afdeling Beeld & Taal. Zij onderzoekt manieren om haar teksten, meestal zijn dat gedichten, samen te laten vallen met beelden die ze maakt. Zij doet dat niet op een illustratieve, maar op een associatieve manier.


Zephyr Brüggen
Zephyr Brüggen is een theaterregisseur opgegroeid in Amsterdam en Italië en in 2021 afgestudeerd van de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Haar werk is het best te omschrijven als een gedicht. Muziek, beeldende kunst, het leven op straat, en de filosofie zijn haar grootste inspiratiebronnen. Ze zoekt het theatrale op in de werkelijkheid, en het werkelijke in het theater.


Willem boogman
Willem Boogman is al meer dan 30 jaar actief als componist. Ideeën die direct gerelateerd zijn aan het dagelijks leven of aan bestaande muziek vormen veelal het uitgangspunt voor zijn composities. Voor Boogman is een muzikaal gegeven, zoals een melodie van Haydn, niet absoluut en kan door manipulatie van de elementen waaruit het is opgebouwd (het ‘DNA’ van de muziek) allerlei gedaantes aannemen, onafhankelijk van de muzikale stijl.

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info