Francis Poulenc en de wereld van Paul Éluard

Terug naar agenda

De negentiende eeuw was de glorietijd van het lied. Componisten als Schumann en Schubert waren grotere helden dan de dichters aan wie ze hun teksten ontleenden. Binnen het thema Dichters en muziek kozen we een drietal programma's waarin per concert het werk van één dichter vanuit een ander perspectief wordt verklankt. 

Thema Dichters en muziek

Programma

Paul Éluard (1895-1952)

 

Francis Poulenc (1899-1963)

- Tel jour telle nuit (1937)

- Le Travail du Peintre (1957)

Afgewisseld en aangevuld met pianowerken van Poulenc en voorgedragen gedichten. 

Musici

Jasper Schweppe, bariton

Laurens de Man, piano

 

Jasper Schweppe

Bariton Jasper Scheppe studeerde aan de conservatoria te Zwolle en Den Haag. Jasper heeft ervaring met veel verschillende muziekstijlen zoals Gregoriaans, vroege barok en barok. Een speciale interesse heeft hij voor de componisten Claudio Monteverdi en Constantijn Huygens. Hij heeft in diverse operaproducties gezongen. Met het Orkest van de 18e eeuw zong hij mee in de internationale productie 'Les Indes Galantes' van Rameau. Bij het Concours voor het Franse lied Musicora in Parijs won Jasper de eerste prijs. Jasper zingt in veel belangrijke professionele koren in Nederland. Zijn cd’s ‘La Bonne Chanson’ met liederen van Fauré op teksten van Verlaine en ‘Die Winterreise’ van Schubert werden door de pers lovend ontvangen.

Laurens de Man 
Laurens de Man is een veelzijdig musicus: actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Hij studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam (predicaat resp. uitmuntend en cum laude). Van 2017 tot 2019 studeerde hij aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar. Momenteel is hij hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht. Als pianist van het Chimaera Trio speelt en arrangeert hij kamermuziek uit vele eeuwen. Hij won diverse prijzen, onder andere tijdens het Prinses Christina Concours in Den Haag en bij het Internationaler Klavierwettbewerb ‘J.S. Bach’ in Würzburg. In 2019 won hij de eerste prijs bij het Silbermann-Orgelwettbewerb in Freiberg; daarmee mag hij zich ‘Young ECHO-Organist of the Year 2020’ noemen.

Boek verkrijgbaar

Op de avond van het concert is het ook mogelijk het boek Francis Poulenc en de wereld van Paul Éluard van Jasper Schweppe en Arthur Schoonderwoerd aan te schaffen. Dit prachtige boek zal voor slechts EUR 7,50 verkrijgbaar zijn.

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info