Liederen van Nikolaj Medtner op teksten van Alexander Poesjkin

Terug naar agenda

De negentiende eeuw was de glorietijd van het lied. Componisten als Schumann en Schubert waren grotere helden dan de dichters aan wie ze hun teksten ontleenden. Binnen het thema Dichters en muziek kozen we een drietal programma's waarin per concert het werk van één dichter vanuit een ander perspectief wordt verklankt. 

Thema Dichters en Muziek

Programma

Alexander Poesjkin (1799-1837)

 

Nikolaj Medtner (1880-1951)
Gedichten van Poesjkin op muziek van Nikolaj Medtner aangevuld en of afgewisseld met piano solo’s van Medtner.

Musici

Ekatarina Levental, mezzo-sopraan

Frank Peters, piano

 

Ekaterina Levental 

Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de conservatoria van Enschede, Detmold en Rotterdam. Ze maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer. Als solist werkte ze onder andere met opera- en muziektheatergezelschappen als De Nationale Opera en Opera Trionfo. Samen met harpiste Eva Tebbe vormt ze het succesvolle Duo Bilitis, waarmee ze diverse internationale prijzen won. Daarnaast ontwikkelt ze samen met Chris Koolmees muziektheatervoorstellingen onder de naam LEKS Compagnie. In 2019 kwam een nieuwe voorstelling uit in samenwerking met B-Classic en Mode Museum Hasselt België: Schoppenvrouw.


Frank Peters

Pianist Frank Peters studeerde bij Janine van Mever aan de Arnhemse Hogeschool voor de Kunsten en vervolgens bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na het winnen van verschillende prijzen op concoursen, waaronder het Internationale Prokofjev Concours in Sint-Petersburg, concerteerde hij op de grote podia van Nederland. Daarnaast is hij een veelgevraagde partner in kamermuziek. Zo speelde hij met het Quatuor Danel het pianokwintet van Sorabji. Frank Peters is hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij geeft met enige regelmaat masterclasses in Frankrijk, België, Italië en China. 

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info