De Russische ziel

Terug naar agenda

In de concerten binnen het thema Brieven, verhalen, gedichten en boeken buitelen de genres over elkaar heen. Muziektheater, drama, melodrama, spoken word, liedkunst, illustratieve muziek, hertaalde mythen en biografische teksten die worden afgewisseld met muziek, worden in de salon in acht concerten gepresenteerd.
 

Thema Brieven, verhalen, gedichten en boeken

Programma

Zo er al iets als een Russische ziel of stem bestaat, vinden we die in de kunst. In dit programma hoort u een verscheidenheid aan stemmen. Van het zachtmoedige verhaal over de oude kok van Paustovski tot de aanklachten van Mandelstam, het Requiem van Achmatova en natuurlijk werk van hun grote voorbeeld (en tevens banneling in tsaristisch Rusland) Alexander Poesjkin.

Sergej Prokoviev (1891-1953)
- Sonate nr.1 in f
Sergej Prokoviev
- Five Melodies op. 35
Nikolaj Roslavets (1881-1944)
- Sonate voor viool en piano, nr.1

Musici

Noé Inui, viool
Vassilis Varvaresos, piano
Chiara Tissen, actriceVassilis Varvaresos
De Griekse pianist Vassilis Var- varesos (1983, Tessaloníki) was in 1998 de jongste winnende pianist ooit van Young Concert Artists/New York, waarna zijn recitaldebuut in New York en Washington lovend werden ontvangen. De kop van de Washington Post noemde Vassilis een “Young Master on the Rise”. Deze felbegeerde eerste prijs werd daarna gevolgd door diverse internationale prijzen; hij is laureaat van de Enescu Competition 2014 in Boekarest en de Monte Carlo Piano Masters 2015.

Noé Inui
Violist Noé Inui is een wereldburger pur sang. Zijn vader is Japans, zijn moeder Grieks,
en hij werd in 1985 geboren in Brussel. Deze meertalige violist, hij spreekt 5 talen vloeiend, won eerste prijzen bij onder meer Young Concert Artists/New York, het Sibelius Concours in Helsinki (Young Talents’ Prize), de Special Prize for Young Artists van deelstaat Noordrijn-Westfalen en de topprijs Prix Julius Baer van de Verbier Festival Acade- my in Zwitserland, uitgereikt aan een exceptioneel getalenteerde musicus. Het Concertgebouw selecteerde Noé in 2020 als een van de ‘Classical Futures Europe Artists’.

Chiara Tissen
Chiara Tissen (1964) is actrice en schrijfster. Als actrice speelde ze bij vele gesubsidieerde gezelschappen als het Nationale Toneel, Het Vervolg en Het Toneel Speelt en ook in vrije producties als ‘De heksen’ van Roald Dahl en ‘De Gravin van Parma’ van Sandor Márai. Daarnaast speelde ze gastrollen in diverse televisieseries en werd ze twee keer genomineerd voor een musical award. Ze debuteerde in 2005 met de roman De valduik en in 2007 verscheen haar tweede roman, Meisje loos. Met de roman Wrap verwelkomt uitgeverij Querido haar in het fonds.

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info