Verklärte Nacht van Arnold Schönberg

Terug naar agenda

De Leidse Salon programmeert vier concerten rond het thema Nacht. Hoe klinken de vele tegenstellingen die de nacht kent, zoals slapeloosheid en dromen? Componisten als Franz Schubert geven u daar een antwoord op. Luister mee en droom weg naar...?

thema de nacht

Programma

Arnold Schönberg (1874-1951)

- Verklärte Nacht opus 4

Musici

Animato Kwartet:

    Inge Vaga Gaustad, viool
    Tim Brackman, viool
    Elisa Karen Tavenier, altviool 

    Pieter de Koe, cello
Joachim Eijlander, cello

Ásdís Valdimarsdottir, altviool

Animato Kwartet

Het Animato Kwartet, ontstaan in 2013, wordt gezien als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland. Het kwartet speelt zowel de meer klassieke als eigentijdse werken, soms speciaal voor het ensemble gecomponeerd. Het Animato Kwartet is op zowel grote als kleine podia te beluisteren, onder meer in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw en in de Hertz-zaal van TivoliVredenburg. Snel na oprichting ontving het twee belangrijke prijzen. Tijdens het Festival International de Inverno de Campos do Jordao in Sao Paulo werd hun uitvoering van Dvorak’s American Quartet gelabeld als ‘Artistieke Excellentie’ en in datzelfde jaar bereikte het kwartet als publieksfavoriet de finale van het Grachtenfestival Concours (2014). Het kwartet maakt onderdeel uit van Le Dimore del Quartetto, een organisatie die jonge strijkkwartetten bijstaat in hun carrière door het creëren van studie- en concertmogelijkheden.

Joachim Eijlander
Joachim Eijlander treedt op als solist en kamermusicus in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Hij heeft opgetreden met ensembles en musici als het Borodin kwartet, Lisa Larsson en Robert Holl. Ook werkte hij samen met componisten Henri Dutilleux, György Kurtag en Sofia Gubaidulina. In 2015 nam hij voor het label Navis Classics alle cellosuites van Johann Sebastian Bach op en in 2017 volgde de cd Sequentia! met uitzonderlijke caprices van de componisten Joseph dall'Abaco en Alfredo Piatti. Beide cd's kregen lovende reacties in de internationale pers.  Hij richtte in 2000 het Rubenskwartet op en maakte daar tot 2015 deel van uit. Joachim Eijlander bespeelt een exceptioneel instrument uit 1755, gemaakt door een anonieme Tiroolse vioolbouwer in Rome.

Ásdís Valdimarsdottir
Ásdís Valdimarsdóttir studeerde altviool aan de Julliard School of Music in New York. Ze is medeoprichter van het Miami String Quartet en was van 1995-2003 lid van het Chilingirian String Quartet. Ook speelde ze in verschillende kamerorkesten zoals de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, het Chamber Orchestra of Europe en het Ensemble Modern. Ze is hoofdvakdocent aan The Royal Northern College of Music, Manchester, en sinds kort ook bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook is ze als docent verbonden aan de jaarlijkse Internationale Masterclasses in Apeldoorn voor jonge kamermusici.

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info