New European Ensemble en mezzo-sopraan Ekaterina Levental

Terug naar agenda

De Leidse Salon programmeert vier concerten rond het thema Nacht. Hoe klinken de vele tegenstellingen die de nacht kent, zoals slapeloosheid en dromen? Componisten als Franz Schubert geven u daar een antwoord op. Luister mee en droom weg naar...?

Thema de Nacht

Programma

Lili Boulanger (1893-1918)

- Nocturne voor viool en piano

Erik Satie (1866-1915)

- Cinq Nocturnes voor piano

Benjamin Britten (1913-1976)

- Night Piece for piano

György Ligeti (1923-2006)

- Métamorphoses nocturnes String Quartet no.1

Arnold Schönberg (1874-1951)

- Pierrot Lunaire

Musici

New European Ensemble

Het New European Ensemble werd in 2009 in Nederland opgericht door gepassioneerde musici. De pers bejubelde het ensemble om haar ‘fantastische’ (NRC) en ‘exemplarische uitvoeringen’ (Volkskrant). De missie van het ensemble is om hedendaagse en 20ste-eeuws repertoire op een aangrijpende en laagdrempelige wijze te presenteren voor een breed publiek. Daarom wordt vaak gezocht naar combinaties met film, literatuur, dans, theater en beeldende kunst. Beroemde componisten uit binnen- en buitenland schrijven opdrachtwerken voor de groep zoals Mark Anthony Turnage en José Maria. Het New European Ensemble werkt ook regelmatig met componisten en musici in opleiding als partner van het Koninklijk Conservatorium, en bij andere conservatoria in binnen- en buitenland.

 

Ekaterina Levental
Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de conservatoria van Enschede, Detmold en Rotterdam. Ze maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer. Als solist werkte ze onder andere met opera- en muziek-theatergezelschappen als De Nationale Opera en Opera Trionfo. Samen met harpiste Eva Tebbe vormt ze het succesvolle Duo Bilitis, waarmee ze diverse internationale prijzen won.Daarnaast ontwikkelt ze samen met Chris Koolmees muziektheatervoorstellingen onder de naam LEKS Compagnie.

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info