Nacht und Träume: Schuberts liederen voor bariton en pianotrio

Terug naar agenda

De Leidse Salon programmeert vier concerten rond het thema Nacht. Hoe klinken de vele tegenstellingen die de nacht kent, zoals slapeloosheid en dromen? Componisten als Franz Schubert geven u daar een antwoord op. Luister mee en droom weg naar...?

Thema de nacht

Programma

Nacht und Träume

Liederen van Franz Schubert bewerkt voor pianotrio en zangstem.

 

Musici

The Atlantic Trio 
    Bas Verheijden, piano
    Janneke van Prooijen, viool
    Ansfried Plat, cello 

Maarten Koningsberger, bariton 

 

The Atlantic Trio

The Atlantic Trio deelt een passie voor het herontdekken van vergeten meesterwerken. Kort na hun oprichting in 2003 maakte het trio tournees naar verschillende Atlantische kusten (Nederlandse Antillen, Noorwegen). In Gjövik (Noorwegen) werd een jaarlijks Atlantic Chamber Festival opgericht. In 2008 verscheen er een cd met werken van Taneyev en Mendelssohn, in 2010 kwam de cd ‘Traces of Brahms’ uit. De pianotrio’s ‘De tout mon coeur’ van Willem Wander van Nieuwkerk en ‘De zwarte Monnik’ (naar Tsjechov) van Alexander Comitas werden opgedragen aan The Atlantic Trio nadat zij hiervan de wereldpremières gaven. In de pers wordt het trio gecomplimenteerd voor het intense en warmbloedige samenspel. In opdracht van Tijl Beckand (‘Tiende van Tijl’) stond The Atlantic Trio in het middelpunt van een opname-project van de complete teruggevonden muziek van (opnieuw een vergeten componist) Charles Beckand, de Luikse overgrootvader van Tijl.


Maarten Koningsberger
Een grote verscheidenheid van stijlen is kenmerkend voor bariton Maarten Koningsberger.  Dat geldt voor zijn opera rollen, maar vooral ook voor zijn recitals, die bijna vier eeuwen repertoire omvatten. Zijn concertreizen voeren hem naar prestigieuze zalen en festivals over de hele wereld. Hij heeft zich ook vooral als liedzanger een internationale reputatie verworven Hij heeft inmiddels meer dan twintig cd-opnames op zijn naam staan, waaronder Liederen van Franz Schubert met Graham Johnson. Hij is als docent verbonden aan het Amsterdams Conservatorium en het Centre de Musique Baroque de Versailles.

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info