De Eerste en de Tweede Weense School

Terug naar agenda

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen kent - net als Nederland - zijn Gouden Eeuw. Deze Gouden Eeuw beslaat een groot deel van de achttiende eeuw. Er is een enorme bloei van de kunsten die nadrukkelijk werd gestimuleerd door het vorstenhuis van de Habsburgers dat onlosmakelijk met Wenen verbonden was. Componisten en musici profiteren van deze bloeiperiode. 


De Leidse Salon wijdt een aantal concerten aan de Eerste Weense School en aan de Tweede Weense School waar Schönberg, Webern en Berg de toon aangaven. 

Thema Wenen

Programma

Anton Webern (1883-1945)
- Kinderst
ck
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
- Modulierendes Präludium F-C KV 624
- Mozart: Fantasie in c-moll KV 475
- Mozart: Klaviersonate Nr.14 in c-moll KV 457

- Molto allegro
- Adagio
- Allegro assai

Arnold Schönberg (1874-1951)

Sechs kleine Klavierstücke Op.19

- Leicht, Zart
- Langssm
- Sehr Langsame Viertel - Rasch, Aber Leicht
- Etwas Ras
- Sehr Langsam

Wolfgang Amadeus Mozart
 Klaviersonate Nr. 12 in F-dur, KV 332

- Allegro
- Adagio
- Allegro assai

Musici

Keiko Shichijo, piano en fortepiano


Keiko Shichijo studeerde fortepiano bij Stanley Hoogland en orgel bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam, en specialiseerde zich in hedendaagse muziek bij Daan Vandewalle aan het Koninklijk Conservatorium van Gent in België.
Sinds september 2017 doceert ze piano en fortepiano aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg. Ze is wereldwijd actief en speelt zowel solo- als kamermuziek. Ze is prijswinnaar in vele internationale competities en trad op op vele internationale festivals zoals de festivals Printemps Des Arts (Frankrijk), Utrecht Oude Muziek Festival (Nederland), MA Festival (België), La Folle Journée Tokyo (Japan).
Keiko Shichijo heeft een duo viool/fortepiano met gerenommeerd violist Cecilia Bernardini dat regelmatig optreedt in heel Europa. Als specialist in hedendaagse muziek werkte Keiko samen met vele componisten, waaronder Helmut Lachenmann, Tom Johnson, Johannes Kalitzke, Jürg Frey, Roscoe Mitchell en Bernhard Lang.
   

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info