De duivelskunstenaar Paganini

Terug naar agenda

In de concerten binnen het thema 'Brieven, verhalen, gedichten en boeken' buitelen de genres over elkaar heen. Muziektheater, drama, melodrama, spoken word, liedkunst, illustratieve muziek, hertaalde mythen en biografische teksten die worden afgewisseld met muziek, worden in de salon in acht concerten gepresenteerd.

Thema Brieven, verhalen, gedichten en boeken

Programma

Nicolo Paganini (1782-1840)
- selectie uit 24 caprices
- Sonate in E-klein
- I Palpiti
Gioachino Rossini (1792-1868)
- Un mot a Paganini
   

Musici

Lisa Jacobs, viool
Dario Bunoccelli, piano
Vrouwkje Tuinman, schrijver en verteller

Lisa Jacobs

Op 17-jarige leeftijd maakte Lisa Jacobs haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld, zowel in kamermuziekverband, op festivals en als soliste met vele orkesten en gerenommeerde dirigenten. Ze is verbonden als professor viool aan het Koninklijk Conservatorium in Gent, België. Daarnaast geeft zij geregeld masterclasses aan hogescholen in binnen- en buitenland. Lisa Jacobs rondde haar studie in Amsterdam bij Ilya Grubert met hoogste onderscheiding af. Tevens was zij jarenlang vaste gast in de openbare masterclasses van Herman Krebbers op diens persoonlijke verzoek en is ze winnaar van verscheidene internationale concoursen en muziekprijzen.

Dario Bonuccelli
Dario Bonuccelli (1985) studeerde bij Luciano Lanfranchi. Hij studeerde cum laude af aan het conservatorium van Genua en studeerde verder bij Franco Scala, Andrea Lucchesini en Pietro De Maria. Dario won talloze internationale pianoconcoursen en gaf honderden concerten in Europa en Japan. Zijn repertoire omvat vijf eeuwen muziek. Naast zijn solo- carrière is hij actief als kamermusicus en als hoofdvakdocent aan het conservatorium van Potenza.

Vrouwkje Tuinman
Vrouwkje Tuinman (1974) publiceerde vier romans en zes dichtbundels. Ze won de Halewijnprijs en haar bundel Lijfrente werd bekroond werd met De Grote Poëzieprijs 2020. Tuinmans werk werd vertaald in het Duits en Engels. Daarnaast schrijft ze artikelen, columns en recensies voor onder meer Trouw, De Morgen en Preludium. In juni 2022 verscheen bij uitgeverij Cossee Tuinmans novelle Tijdelijk verblijf. Vrouwkje schrijft regelmatig teksten en libretti voor muziektheater. In 2022 ging Beethoven is jarig in première, een familieconcert in opdracht van het Nederlands Kamerorkest en de Zondagochtend Concerten. In het seizoen 2022/23 maakt ze met Martin Fondse, Margriet Sjoerdsma en het Matangi Quartet de voorstelling Stop de tijd! Vrouwkje ontving vele prijzen. In oktober 2022 ontving Vrouwkje de (ongeveer) driejaarlijkse C.C.S. Croneprijs voor haar hele oeuvre.

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info