Het pianokwintet van Alfred Schnittke

Terug naar agenda

Is droevige muziek de mooiste muziek? In de muziekgeschiedenis kennen we het fenomeen dodendansen met beroemde en geliefde composities als de Danse macabre van Camille Saint-Saëns en Liszts Totentanz en variaties op de Sequens Dies irae uit de Requiemmis. Tijdens de concertreeks met het thema Dood, hoort u muziek waarin ook de rouw van de componisten zelf, aanleiding was voor berustende composities.

Thema De dood

Programma

Alfred Schnittke (1934-1988)

- Pianoquintet

Sergej Prokoviev (1891-1953)

- Sonate voor viool en piano in f, opus 80

Musici

Emma Roijakkers, viool

Margot Kolodziej, viool

Lotus de Vries, altviool

Renée Timmer, cello

Koenraad Spijker, piano


Emma Roijackers

Emma Roijackers begon haar studie aan de jongtalent-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam bij Prof. Lex Korff de Gidts. Ze vervolgde haar studie bij Prof. Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze is actief als kamermusicus, solist en concertmeester, en treedt op in alle top concertlocaties in Nederland, zoals Tivoli Vredenburg, het Muziekgebouw, het Concertgebouw (ook uitgezonden op live radio) en over heel Europa. 


Margot Kolodziej
Margot Kolodziej begon op zevenjarige leeftijd met vioolspelen. In 2004 werd zij toegelaten tot de School voor Jong Talent, onderdeel van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze lessen volgde bij Koosje van Haeringen. Ze is een veelzijdig musicus. Naast dat ze als soliste actief is, heeft Margot ook haar eigen kwartet en remplaceert ze regelmatig bij diverse kamer- en symfonieorkesten. Margot speelt graag kamermuziek en is primarius bij het ADAM Quartet. Zij speelt vaak muziek van hedendaagse componisten, werkt interdisciplinair en speelt naast concerten in concertzalen ook graag viool op ongewone plaatsen.

Lotus de Vries
Lotus de Vries studeert in Berlijn aan de Hochschule für Musik "Hanns Eisler" bij Tabea Zimmermann en Florian Peelman. Daarvoor studeerde ze af aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van Francien Schatborn. Ze ontving masterclasses van gerenommeerde musici als Nobuko Imai en Stefan Metz. Lotus heeft talloze beurzen ontvangen, onder andere van het Prins Bernard Cultuurfonds, het Müllerfonds en het West Dean College. Ze is prijswinnaar van het Prinses Christina Concours. Sinds 2015 maakt ze deel uit van het Helikon Kwartet waarmee ze heeft opgetreden in zalen als het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en Muziekgebouw aan ’t IJ.

Renée Timmer
De Nederlandse celliste Renée Timmer studeerde in Amsterdam Ze heeft een grote passie voor kamermuziek en is actief in meerdere ensembles. Met haar strijkkwartet speelde ze onder andere als voorprogramma van het Leipziger Quartet en het Juilliard Quartet. In April 2018 werd zij geselecteerd om mee te doen aan het ‘in de ban van Brahms’ project en speelde daarbij samen met Candida Thompson en Harriët Krijgh. Als orkestmusicus speelde zij in meerdere orkesten en was in 2016 en 2017 aanvoeder van de cello-sectie in het Nationaal Jeugd Orkest. Ze heeft een aantal wereldpremières op haar naam staan en werkt graag interdisciplinair.

Koenraad Spijker
Koenraad Spijker studeerde aan het Utrechts conservatorium bij Klára Würtz. In deze periode studeerde hij ook jazzpiano bij Bert van den Brink en compositie bij Caroline Ansink. Hij heeft zich gespecialiseerd in de muziek van Aleksander Skrjabin, een componist die naar zijn mening ‘alles heeft’. Koenraad studeerde in 2019 in Sofia (Bulgarije) bij Atanas Kurtev, voor een specialisatie in de muziek van Skrjabin en Schubert. Hij speelde op nationale en internationale festivals in klassieke muziek, kamermuziek, improvisatie en wereldmuziek.

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info