Come, see what love did to me

Terug naar agenda

In de thema serie 'Poëtische dialogen' gaat steeds één niet-westers instrument met een westers instrument in gesprek. De duduk praat met de (forte) piano, de ney met de piano. De in Arabische toonladders gezongen melodiëen verstaan zich met de geplukte en gestreken bas. De shakuhachi antwoordt de harp en de Iraanse percussie maakt zich verstaanbaar boven de piano uit. Tot voor kort werden die concerten met het bijbehorend instrumentarium concerten met wereldmuziek genoemd. Maar eigenlijk dekt die term de lading niet want alle muziek is uiteindelijk wereldmuziek.

Thema Poëtische dialogen

Programma

Eigen composities en improvisaties afgewisseld en begeleid door Turkse poëzie. 

Musici

Julian Schneemann, piano
Sinan Arat, ney en poëzie

Sinan Arat
Sinan Arat is een neyspeler (de mystieke rietfluit) en zanger. Hij is geboren in Turkije en heeft de ney gestudeerd aan het klassieke Ottomaanse muziek conservatorium aldaar. Hij heeft zijn meestergraad gehaald aan de Hogeschool Codarts in Rotterdam onder leiding van de legendarische bansuri-maestro Pandit Hariprasad Chaurasia en ney-meester Kudsi Erguner. Een diepgaande reflectie op de oorspronkelijke Anatolische volksmuziek, de Ottomaanse en Indiase klassieke muziek, maar ook meer recente, experimentele muziekvormen en cross-over muziekstijlen hebben zijn meesterschap gevormd. Naast Soefi muziekoptredens verzorgt hij ook soundtracks voor film- theater- en documentaires. Op televisie was hij o.a. te gast bij Vrije Geluiden, NBE Nieuwjaarconcerten, Podium Witteman en De Wereld draait door.

Julian Schneemann
Als zoon van musici was pianist en componist Julian Schneemann tijdens zijn jeugd omringd door muziek. Hij studeerde jazzpiano aan het Conservatorium van Amsterdam, en behaalde in 2015 summa cum laude zijn diploma. In hetzelfde jaar verscheen zijn debuutalbum Roundabout, waarop hij de werelden van klassiek, jazz en pop verenigt.
In 2016 verscheen vervolgens het album FLY met ensemble Ikarai. Naast het werk als pianist en componist voor zijn eigen ensembles, is Julian Schneemann ook regelmatig te horen in andere samenstellingen. Hij werkte onder meer met het ensemble WASSINC, met zanger en gitarist Angelo Boltini, met het Nederlands Blazers Ensemble en met Amsterdam Sinfonietta.

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info