Beethovens late kwartet opus 131

Terug naar agenda

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen kent - net als Nederland - zijn Gouden Eeuw. Deze Gouden Eeuw beslaat een groot deel van de achttiende eeuw. Er is een enorme bloei van de kunsten die nadrukkelijk werd gestimuleerd door het vorstenhuis van de Habsburgers dat onlosmakelijk met Wenen verbonden was. Componisten en musici profiteren van deze bloeiperiode. 


De Leidse Salon wijdt een aantal concerten aan de Eerste Weense School en aan de Tweede Weense School waar Schönberg, Webern en Berg de toon aangaven. 

thema Wenen

Programma

Ludwig van Beethoven (1770-1827) 
- Strijkkwartet in c, opus 131
    I Adagio
    II Allegro molto vivace
    III Allegro moderato
    IV Andanta ma non troppo e molto cantabile V Presto
    VI Adagio, quasi un poco andante
    VII Allegro
Franz Schubert (1797-1828) 
- Quartettsatz (D703)

Quatuor Danel:
Marc Danel en Gilles Millet, viool
Vlad Bogdanas, altviool
Yovan Markovitch, cello

 

Het Quatuor Danel werd opgericht in 1991 en neemt sindsdien een vooraanstaande plaats in op de internationale podia. Het kwartet is beroemd om zijn gedurfde interpretaties van de strijkkwartetcycli van onder andere Haydn, Beethoven en Schubert. Onderwijs is een andere kernactiviteit van Quatuor Danel. Hun missie is het delen van kennis, ervaring en het muzikale erfgoed dat zij ontvingen van hun eigen mentoren, waaronder de leden van het Amadeus en Borodin Kwartet. Sinds 2005 is Danel ‘quartet in residence’ aan de Universiteit van Manchester waar zij lesgeven en samenwerken met musicologen.
   

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info