Alexander Poesjkin (1799 - 1837)

Terug naar agenda

In 2023 programmeert de Leidse Salon met het thema Gedichten op muziek getoonzette Russische, Franse, Duitse en Engelse gedichten. Het schrijven van verzen en het toonzetten van deze teksten gaan niet altijd hand in hand. Gedichten worden meestal niet geschreven met de intentie ze op muziek te zetten. Maar over een van de gedichtencycli van Heinrich Heine schreef een criticus: 'Wat een goudmijn is deze liedverzameling voor een geïnspireerd componistʼ. 

Thema Gedichten op muziek

Programma

Liederen van Poesjkin op muziek van Nikolaj Medtner (1880-1951).
Aangevuld en/of afgewisseld met muziek van Medtner

Sonate opus 38 no 1

Musici

Frank Peters, piano
Ekatarina van Leventhal, mezzosopraan

 

Ekaterina Levental

Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de conservatoria van Enschede, Detmold en Rotterdam. Ze maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer. Als solist werkte ze onder andere met opera- en muziektheatergezelschappen als De Nationale Opera en Opera Trionfo. Samen met harpiste Eva Tebbe vormt ze het succesvolle Duo Bilitis, waarmee ze diverse internationale prijzen won. Daarnaast ontwikkelt ze samen met Chris Koolmees muziektheatervoorstellingen onder de naam LEKS Compagnie. In 2019 kwam een nieuwe voorstelling uit in sa- menwerking met B-Classic en Mode Museum Hasselt België : Schoppenvrouw.

Frank Peters
Pianist Frank Peters studeerde bij Janine van Mever aan de Arnhemse Hogeschool voor de Kunsten en vervolgens bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na het winnen van verschillende prijzen op concoursen, waaronder het Internationale Prokofjev Concours in Sint-Petersburg, concerteerde hij op de grote podia van Nederland. Daarnaast is hij een veelgevraagde partner in kamermuziek. Zo speelde hij met het Quatuor Danel het pianokwintet van Sorabji. Frank Peters is hoofd- vakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij geeft met enige regelmaat masterclasses in Frankrijk, België en Italië. 

Terug naar agenda

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info