Thema: Klankenliefde

Onlangs publiceerde Loek Dijkman, de oprichter van de stichting Utopa, het boek Klankenliefde. In het boek zijn 16 non-fictieverhalen opgenomen die met liefde en muziek te maken hebben. Het ‘Klankenliefde’ concert op donderdag 13 januari is de start van de Leidse Salon. De concerten in deze serie bevatten composities die in de verhalen van het boek Klankenliefde voorkomen.

 

Over het boek Klankenliefde

De hoofdpersonen in deze verhalen zijn allemaal in zekere zin een vreemde eend in de bijt. Het zijn vaak eenlingen, solisten, met iets bijzonders wat glans aan hun leven geeft. Soms is dat de uitoefening van hun vak, soms is het de liefde voor de natuur en altijd is dat muziek, klassieke muziek. Muziek speelt een belangrijke rol in de levens van de hoofdpersonen. Waar het omgaan met geluid, luisteren en gehoord worden niet altijd zonder problemen gaat, is er de kracht van muziek. Muziek waarmee diepste gevoelens gevoeld kunnen worden. Muziek die de gevoelens van de hoofdpersonen op een ultieme manier vertolkt. Daar waar woorden uiteindelijk toch tekortschieten.      

 

De persoonlijke geschiedenissen van de hoofdfiguren en hun ‘niche-ambachten’ zijn met de pen geschilderd, met liefde en oog voor detail. De historische feiten verrijken de verhalen. Om de hoofdpersonen is het soms met empathie glimlachen, of een enkele keer een traan laten.

 

De composities die in de verhalen voorkomen kunt u ook beluisteren via de site klankenliefde.nl. Op deze site kunt u ook de door de schrijver ingesproken verhalen beluisteren.

 

Het boek Klankenliefde is ook in de boekhandel verkrijgbaar.

ISBN 978 94 6262 350 7

Uitgeverij Waanders, gebonden, 232 pagina’s

€ 23,95

 

Bekijk alle concerten binnen dit thema

Deze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Meer info